• Leverans inom 1-3 arbetsdagar
  • Betala säkert med Klarna
  • 14 dagars öppet köp
Leverans till:
Sverige Sverige (SEK)
Byt land
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Meny
Frågor? Kontakta oss!
0
Din varukorg
Welcome to our passion!

ASTRO SWEDEN GRAND OPENING

Premiären du inte får missa!

Nyöppning med häftigt program, kanondeals och fina erbjudanden!

Ny adress: Björkelundsgatan 1 i Skara

14:e april 10:00 - 19:00
15:e april 10:00 - 16:00

Jakt

Skytte

Vapen

Hund

Kläder

Mat

Outdoor

Astronomi

Mikroskopi

Ornitologi

Naturvetenskap

Hund

Eftersöksassistans
Eftersöksassistans lägger spår som ni kan testa era hundar på. Lär er även genom en skottplatsgenomgång.

Peter Ekeström
Allas våran hundtränare Peter finns på plats så ta med din hund, ställ frågor. Låt Peter bedöma hunden, han visar lite tips o trix beroende på din fråga! Peter presenterar även en rasparad: Hundraser som används inom jakten och vilka egenskaper dessa hundar har.

Fråga veterinären
Passa på - Veterinären Björn Lindevall finns på plats och har öppen mottagning för dig och din hund. Björn jagar mycket med sina hundar och gärna vildsvin.
Tider för mottaging
Fredag: 11:00-12:00, 14:00-15:00, 17:00-18:00.
Lördag: 11:00-12:00, 14:00-15:00.

Mikael Tham
Micke visar och förklarar kring skydd mot vildsvin och vargskydd på hund.

Jakt / Skytte

Skyttetävling: - VINN EN BERGARA!
Bästa träffbilden/kortast tid i tunneln, skjuts med en av våra Bergara vapen. En tävling på Fredag och en på Lördag. Vi har en skjutledare med CED skyttetimer så får man exakt tid för sista avlossade skottet, den blir utslagsgivande om någon har bättre träffbild!

Toppenjakt
Lill-Ove från Toppenjakt är skjutledare i vår skyttetävling, med känsla, kunskap och nörderi kan deltagandet i skyttetävlingen inte bli annat än kul!

Skjut med Rasmus Boström
Kom och skjut tillsammans med Rasmus Boström i vår skyttesimulator och få nyttiga tips om hur du kan träna att bli en bättre skytt.

VR Jaktskyttetävling
Självklart anordnar Aimpoint sin populära VR Jaktskyttetävling med chans att vinna ett Aimpointsikte - kom och testa!

Testa mörkersikten - Världsnyheter från Pulsar
Pulsar kommer presentera 2023 års världsnyheter för första gången i Sverige - Det vill du inte missa. Passa på att vara den första som får möjlighet att se och testa dessa fantastiska nyheter i vår nya grymma miljö, se det som inte syns.

Provskjutning - FX Airgun
Kom och provskjut världens kanske mest kända luftvapen från FX Airgun. Vi har utställare från tillverkaren på plats som kan guida dig i de senaste modellerna. Vi kommer ha olika modeller som du kan provskjuta med.

Provskjutning Match Gun Luftpistol
Anders Grimling hos oss har lång erfarenhet och kunskap av Match Gun, han visar och guidar dig.

Trofébedömning
Trofébedömning - ta med din trofé och få den bedömd!

Gör din egen trofé
Lär dig hur du gör din egen trofé.

Konservator
Konservator Roland "Rolle" Börjesson visar hur man jobbar och vad som krävs för att återskapa djurets naturliga skepnad.

Svenska Jägareförbundet i Skara
finns på plats, är du t.ex intresserad av att ta jägarexamen eller vet någon som är det så prata med dom.

Testa vapnet du är intresserad av!
Fredrik Larsson finns på Skara Skjutbana och hjälper dig att testa det vapnet som just du är intresserad av! Kom in till butiken först så hjälper vi dig därifrån.

Toppskytten Remo Schraner
Toppskytten Remo Schraner är en schweizisk toppskytt och ambassadör för Phoenix. Du möter honom i bunkern där han presenterar Phoenix nya modeller , Raptor, drake, Predator och nya generationen av trotjänaren Redback!

Vapenfabrikat inom skytte
Sportec är på plats med flertalet vapenfabrikat som Glock, Ruger och CZ. Pia från Sportec finns på plats och svarar på dina nyfikna frågor.

Outdoor

Grayl vattenrening
Testa Grayl vattenrening i ett vattenfall och se hur det fungerar.

Trailfood
Provsmaka god Trail-mat från märket Trailfood.

Guldvasking
Prova på att vaska riktigt vaskguld med vaskpanna tillsammans med personal från Astro Sweden. Barn upp till 15år får ta med guldet hem!

Prova på klättring med Stefan Wulf
Testa klättring på vår klättervägg tilsammans med våra duktiga instruktörer. Den kände profilen inom klättring Stefan Wulf kommer finnas på plats. Stefan har under 30 år bidragit med stordåd på alla typer av klättring från bouldering till bigwall. Under Grand Opening kommer Stefan att finnas vid vår 8 meter höga klättervägg för att dela med sig av sina erfarenheter. Passa på att träffa en av sveriges främsta klättrare coh få tips och inspiration inför årets utomhusklättring. Utmana dig själv på väggens olika svårighetsgrader tillsammans med kompisarna eller familjen. Vågar du ta dig hela vägen upp till toppen?
INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS!
NIVÅ: nybörjare, medel, avancerad
TIDSÅTGÅNG: 10-15 min per person
Under öppningshelgen kommer vi att ha anslagna tider för att test klättring. När det är din tur får du i egen takt pröva att klättra tre gånger på valfri svårighetsgrad.
PRIS: Under denna helg är det gratis att testa prova-på-klättring
UTRUSTNING: All utrustning ingår! Du får låna både skor och sele av oss.

Äventyraren Annelie Pompe
Äventyraren Annelie Pompe är ambassadör för Bergans of Norway och kommer under invigningen att finnas i Bergans monter och prata om kläder och utrustning för fjällvandring. Annelie är en av Sveriges främsta äventyrare och en av få som kan leva på sin livsstil – att leva med äventyr och dela upplevelser och inspiration med andra genom sina föreläsningar, böcker, retreat och resor. Hennes största bedrift var att inom ett år bli högst och djupast i världen genom att sätta världsrekord i fridykning ned till 126 meter på ett enda andetag och att bestiga Mount Everest från nordsidan som första svenska kvinna.Följ hennes intagram här: @annelieadventures

Joe Price från I Skog & Mark
Den passionerade vildmarksexperten Joe Price kommer till oss och pratar om utrustning för bushcraft /överlevnad. Joe är en passionerad vildmarksexpert med lång erfarenhet av bushcraft och överlevnad. I företaget "I SKOG & MARK" arbetar han för att sprida kunskap och upplevelser till alla som vill utvekcla sin förmåga att vistas i skog och mark. Så här beskriver han sig själv: I´m an experienced outdoor instructor, product developer and a full time outdoors proffesional for the last ten years. My passion for the outdoors means I both live and work in nature. This blend allows me to test, develop and teach about all aspects of outdoor living // Joe Price
Joe kommer finnas på podiet vid sovsäckar/liggunderlag
kl 16:00-16:40 på fredagen och kl 11:00-11:40 på lördagen.
Vill du utveckla dina äventyr i skog & mark, kom och lyssna och snacka med Joe, han är en sann inspiration.

Testa klätterskor
Testa Madrock Drone 2.0 i vår nya butik. En helt ny patenterad teknik gör denna sko helt unik på marknaden. Stefan Wulf kommer att visa ett antal skomodeller som även finns att prova. Bland annat Madrocks nya hypade sko Drone. Här har du möjlighet att testa vilken sko som passar bäst för dig och den typ av klättring du tänker utöva. Demoskor kommer att finnas vid klätterväggen
Tid:
Fredag: 17:00 - 18:00
Lördag: 11:00 - 12:00

Fågelskådning
Kom och få tips och tricks kring digiscoping med representanter från bl.a Swarovski och Zeiss! Prova de allra senaste nyheterna på marknaden inom flera märken, från premium till budget! Få råd kring hur man väljer rätt kikare och tubkikare? Är du nybörjare inom fågelskådning...lär dig hitta rätt i den stor djungeln?

Prova på att göra eld
Barn och ungdomar får prova att bygga och tända en brasa utomhus med stöd av Skara Scoutkår på lördagen.

Fiske

Håkan Karsnäser
Flugbindare Håkan Karsnäser kommer under fredag och lördag att visa dig hur man binder flugor. Följ hans Instagram @karsnasan

Daniel Nilsson
Möt och snacka med den kände profilen Daniel Nilsson också leverantör av Westin (Fairpoint).

MakkanBaits
Måla beten med @Makkanbaits, både kul och du kommer lära dig massor.

Björn "Carlo" Karlsson
Häng med Björn "Carlo" Karlsson (ABU/Garmin) på lördagen då han visar upp sin coola båt.

Testa din nya beten
I den nya "betes-testar-poolen" kan du testa dina nya beten och hur dom rör sig i vattnet.

Comstedt
Comstedt finns på plats och demar många av deras marinprodukter och finns tillgängliga att se i deras utställarbåt. En Beson Pike som är fullutrustad med det bästa inom marinelektronik - såååå häftigt.

CWC "Catch with Care"
Träffa Magnus Diesner från CWC "Catch with Care"! Snacka, ta en kopp kaffe och kolla på hans urhäftiga Kimple-båt.

Profiler från Sensas
Träffa Mikael Tono, en OTROLIGT duktig tävlingsmetare, har han några tips att dela med sig av? Även andra sköna team-medlemmar finns på plats som Jens Byholm (Team Gunki), Adam Wiking (Team Illex).

Abus Henrik Karlén
Träffa Henrik Karlén, representant från Abu. Henrik är en erkänt duktig tävlingsfiskare och han finns hos oss för att dema och visa upp Abus nyheter för 2023.

Shimanos Jesper Wedin
Den skickliga fiskaren Jesper Wedin kommer finnas tillgänglig för att dema och visa upp Shimanos sortiment med otroligt fina produkter!

Landslaget i Flugfiske
Flugfiskelandslaget kommer för att snacka fiske och prata om tävlingsfiske. Dom ska till VM i Slovakien och tävla för Sverige, hur förbereder dom sig?Passa på att fråga!

Martin Liden och Mogge Lewin
Martin från Normark nyss hemkommen från Pimpel SM och Mogge som nu syns i Pike Fight i Lag Okuma finns på vår Grand Opening för att snacka 13 Fishing, Rapala, Okuma m.m.

Utbildning

DEMO - SMART board IQ undervisningen
Netsmarts pedagoger visar och demonstrerar hur man använder MX275-V3 IQ för att skapa interaktiva övningar, tävlingar och kollaborativa arbetsytor. I SMARTklubbens lektionsbank kan du söka uppgifter och innehåll utefter ämne, ålder och innehållstyp. Kom och delta i olika övningar som kommer att äga rum under fredagen.

Testa olika innovativa digitala utbildningsverktyg
Wikona kommer och visar innovativa utbildningsverktyg som kommer kunna förstärka ditt budskap till dina elever, anställda eller kursdeltagare oavsett ålder. Kom och testa interaktiva golvytor, eGlass- den nya whiteboarden och HoverCam- dokumentkameran av världsklass. Du kommer att bli imponerad av dess funktioner!

Upptäck Newline Elara
Newline Elara är en avancerad interaktiv skärm som har alla upplevelser du kan önska dig på din arbetsplats. Den är extra snabb och har en överlägsen berörings- och skrivupplevelse tack vare optimal optisk bindning samt kristallklar bild. Upplev den på plats med personal från Linford som är experter på professionella mötessituationer med hjälp av digital teknik.

DEMO Roger SoundField ljudutjämningssystem
Nu visar vi upp en helt ny version av Roger SoundsField ljudutjämningssystem. Med detta system sparar läraren på sin värdefulla röst samtidigt som alla i klassrummet hör lika bra. Phonak, tillverkarna är specialister på ljud och har skapat många olika produkter för hörselnedsättningar. Nu kommer deras personal vara på plats för att visa denna fantastiska ljuduppfinning som både hjälper elever och lärare att kommunicera på ett hälsosammare sätt.

Kom och testa ClassVR
Följ med på en virtuell resa! Vår pedagog Linda Petterson låter barn testa att simma med hajar, möta pingviner och isbjörnar samt göra en rymdresa. ClassVR är ett utbildningsverktyg för skolan, vi berättar om hur det fungerar för nyfikna.

Science

Skapa atomer och spela spel med Brights of Sweden
Kom och testa prisbelönta BRIGHT Atom! Det är en unik modell, baserad på Bohrs atommodell. Du kan skapa dina egna atomer, isotoper och joner med denna praktiska modell. Brights of Sweden har också pedagogiska spel inom naturvetenskap, strategispel och matematik för alla olika åldrar. Hos oss får du gärna provspela med dina vänner.

Authentic models - Historiska och naturvetenskapliga hjälpmedel
Hur har man använt sig av naturvetenskapliga produkter genom historien? Ta chansen och lyssna på Monday Krifa från Authentic Models när han berättar om sina produkters ursprung.

Laborera i Science lab
Ta chansen att få laborera med ett riktigt laborationsproffs direkt från masterprogrammet infektionsbiologi, Skövde Högskola. Låna skyddsutrustning av oss och laborera i vårt Science-lab. Både vuxna och barn välkomnas att testa.

5-kamp med lek och matematik
Utmana familjen/kompisarna i fem-kamp i matematik. Lek och spela matematiska spel med hela familjen eller kompisgänget. Samla poäng och utse en mästare. Vem är bäst att uppskatta längder och vem är bäst på att pricka i mitt? Hos oss får ni svaret!

Astronomi
Mariestad Astronomiska Klubb (MAK) kommer att finnas på plats för att prata om astronomiintresset och om sitt fina observatorium. Om vädret tillåter kommer man kunna titta på solen i teleskop.

Geologi
Skaraborgs Geologiska Förening kommer att berätta om sin verksamhet och visa olika mineraler.

Mikroskopera mera
Ta med dig något litet du vill studera i mikroskop/stereolupp, eller utforska vår samling av olika objekt.

Veterinärmuseet
Veterinärmuseet i Skara finns på vår mikroskopiavdelning för att laborera spännande saker som är kul för både barn och vuxna.

Något för alla

Tipspromenad
Tipspromenad för hela familjen. Testa era kunskaper inom våra olika områden science, Outdoor, Ornitologi, Fiske och Jakt. Kan du fåglarnas och skogsdjurens namn? Eller bergstoppens namn och vad heter växtcellens olika delar? Tipspromenaden kommer finnas i olika svårighetsgrader och passar både vuxna och barn.

5-kamp
Utmana familjen/kompisarna i fem-kamp i matematik. Lek och spela matematiska spel med hela familjen eller kompisgänget. Samla poäng och utse en mästare. Vem är bäst att uppskatta längder och vem är bäst på att pricka i mitt? Hos oss får ni svaret!

Mat&Dryck
Ta med kompisen, familjen och häng med oss. Handla lunchen eller kvällsmaten med god dryck här. Både Lundsbrunn Resort & Spa Restaurang finns på plats med en enastående meny, samt även Viltmat med sina fantastiska älg/hjort/vildsvins-kebaber! ingen ska gå hungrig!

Tävlingar
Fler tävlingar och lotterier under kvällen.

Fotograf Patrik Bloom
Fotograf Patrik Bloom kommer och visar natur och fågelbilder. Se ett axplock på han Instagram @patrik.bloom

Lär dig göra egen korv med "MW Huntandcook"
Gör egen korv tillsammans med den välkände kocken på vilt Magnus Wikström. Magnus har med sig kött och tillbehör efter eget recept och du får självklart behålla korven för att ta hem och grilla.

Utställarlista

A
Aimpoint
Albecom
Arrak Outdoor
Alfa
Aimsport
Abu Garcia
Armytek

B
Bright of Sweden
Bergans
Browning
Black Cat
Blaser Group
Bergara
Billingen

C
Chevalier
Cirdan
Crispi
Casströms
CwC Catch with Care
Comstedt

D
Dahua
Daiwa Sports
Deerhunter
Dometic

E
Eftersöksassistans
Espegard

F
Fondprodukter
Fjällräven
Flyfish Europe
Fairpoint
Fauna
5.11 (fiveeleven)

G
Gaim
Garmin
Guldström
Geologiska
Granitbiten
Grayl

H
Härkila
Hestra
Huntrap
Helsport
Helinox
HydroFlask
Halla Petfood

I
ICOM

J
Jerven
Julbo Eyewear

K
Klättermusen
King Competition Products OY

L
Leica
Lundhags
Lafayette
LoweAlpine

M
Meindl
Mariestads Astronomiska Klubb
MakkanBaits
Marmot

N
Nordic Gamekeeper
Netsmart
Norma
Normark
Newline
Nordik
New Element
Next Skövde

O
OrangoTex

P
Phonak
PrimaDog
Pulsar
Phoenix
Platåbergens GeoPark

R
Royal Hunting Sweden
Respons Nordic
Rather Outdoor
RAB

S
Swarovski
SAAF
Skogstad
Sako
Sordin
Shimano
Sensas
Sellmark
Svemko
Stabilotherm
Sportec

T
Texsolv/Runlock
Tracker
Trampet
Thermarest
Trailfood

U, W
Ultimate Nordic
Wikona AB
Woolpower

Z
Zeiss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Astro Sweden behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Astro Swedens integritetspolicy.

Din varukorg(0 artiklar)

Varukorgen är tom
Totalt: 0 SEK
Till kassan