Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Giro NEO Hjälm Mips

REA

648 SEK

-50% 1 295 SEK
Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: L
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

NEO Hjälm Mips

Giro Neo Hjälm med MIPS - för att skydda din viktigaste kroppsdel, huvudet!

Tänk att det är så enkelt att skydda sin viktigaste kroppsdel med denna komfortabla hjälm. Den väger inte speciellt mycket och den är dessutom luftig och med funktionsmaterial så du kan åka slalom, långfärdsskridskor eller busa i pulkabacken hela dagen. Skulle du ha en väldigt hög aktivitet så kan du även ventilera ut en del av överskottsvärmen genom ventiler, dels för att minska risken för imma på dina googles men såklart även för att ventilera ut din överskottsvärme på ett bra sätt. 

Vid öronen är det ett nätmaterial så du fortfarande kan höra bra. Hakremmen är justerbar och har en mjuk beläggning mot hakan. Baktill på hjälmen finns ett hjul där du justerar storleken så hjälmen sitter tight. Det finns ett flertal ventiler runt om på hjälmen, allt för att hålla en bra komfort runt huvudet. Det finns även fäste för att använda googles så de sitter kvar även om du skulle ramla eller vill förvara dem på ovansidan av hjälmen.


Detaljer:

  • Ventilation på ovansidan som justeras med knapp
  • Fäste baktill för googles-remmen
  • Mjukt vadderad vid öronen
  • Nätmaterial vid öronen för bättre hörsel
  • Mjukt och justerbart hakband
  • Justerbar storlek med hjul baktill
  • Kompatibilitet med alla Giro-goggles
  • Förvaringspåse medföljer


Certifiering:
CE EN1077

Storlekar:
S: 52-55,5 cm
M: 55,5-59 cm
L: 59-62,5 cm

 

Information om hjälmens uppbyggnad, teknik m m:

In-Mold Construction:
In-Mold är den vanligaste typen av konstruktion för hjälmar. Konstruktionen har ett tufft yttre skal av polykarbonat som är gjutet tillsammans med hjälmens stötdämpande innerskal av skum. Fusionsprocessen möjliggör en lättare hjälm med effektiva kanaler för ventilation.

In Form 2 Fit System:
In Form 2-systemet är lättare och lägre än originalet. Hjälmen justeras med hög precision för en individuell passform, även med handskar på. Den vidareutvecklade vertikala inställningsfunktionen On-The-Fly kan justeras till varierande huvudformer och gör plats för flertalet goggles utan att ge glipa.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System:
Hjälmen har integrerat MIPS® System som kan öka säkerheten markant mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Mips kan öka säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Med MIPS® kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS® reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Stack Vent:
Ett system baserat på forskning som visar att den största mängden av varm luft, som orsakar imma, kommer från övre mittventilen på goggles. Giros goggles är synkade med hjälmens Stack Vent för att ventilera bort den varma luften och hålla linsen fri från imma.

Thermostat Control:
Justerbar ventilation som direkt anpassar luftflödet med en diskret knapp på utsidan av hjälmen.  

Färg: Mat Harbour Blue
Storlek: L

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande