Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Springer William and Caroline Herschel

599 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

William and Caroline Herschel

Denna vackert strukturerade bok presenterar det väsentliga i William och Caroline Herschels banbrytande prestationer i slutet av 1700-talets astronomi.

William and Caroline Herschel - Pioneers in Late 18th-Century Astronomy, Author: Michael Hoskin

Michael Hoskin visar att William Herschel var den första observationskosmologen och en av de första observatörerna som attackerade det sideriska universum bortom solsystemet:

  • Herschel byggde instrument mycket bättre än någon annan som användes vid det kungliga observatoriet.
  • Med hjälp av sin syster Caroline påbörjade han en stor systematisk undersökning som ledde till hans upptäckt av Uranus 1781.
  • Till skillnad från observatörer före honom, vars teleskop inte avslöjade dem som astronomiska objekt, ignorerade Herschel inte dimmiga ljusfläckar. Hoskins påpekar Herschels prestation när det gäller att kartlägga, katalogisera och beskriva dem som nebulosor och till och med komma till den korrekta slutsatsen att deras struktur har utvecklats över tiden, med Newtons gravitation som förändringsagent.
    Herschels undersökningar etablerade en ny astronomi som tittade på universum snarare än planeterna! Michael Hoskins redogörelse inkluderar skisser och diagram från Herschels manuskript i Royal Astronomical Society Archives där han försöker avgränsa strukturen av Vintergatans galax.

Även om det är välkänt att Herschel var en revolutionär inom teleskopdesign som konstruerade världens största teleskop, ger Hoskin också den fullständiga bilden av mannen som en entreprenör som byggde och sålde omkring 400 teleskop.

Hoskin ägnar också stor uppmärksamhet åt Williams syster Caroline Herschel, som vanligtvis framställs som en medhjälpare till sin bror, men i själva verket blev en betydande astronom i sin egen rätt.

  • Språk: Engelska
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande