Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Thelin Läromedel Den Spännande Astronomin 4:e Upplagan

REA

220 SEK

-25% 295 SEK
Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Den Spännande Astronomin 4:e Upplagan

En lärobok i Astronomi. Aros Education och Thelins Läromedel presenterar 4:e upplagan. Boken vänder sig till gymnasieelever, lärare, amatörastronomer och alla andra nyfikna på astronomi. Den ger en samlad baskunskap inom det breda ämnet.

Den Spännande Astronomin, 4:e upplagan, av Hans Thorgren

Boken är tänkt för gymnasieelever som vill lära sig lite astronomi utöver det som ingår i grundskolans NO-ämnen och gymnasiets fysikkurser. Den kan vara lämplig att använda som ett hjälpmedel vid ett projektarbetet i astronomi eller något annat ämne som berör rymden. Eftersom matematik undvikits kan boken säkert också fungera bra på lägre skolstadier.

Den spännande Astronomin kan även användas vid studiecirklar eller vid självstudier samt av dem som vill börja med amatörastronomi, en trevlig, lärorik och spännande hobby.

Boken är lämplig för lärare som inte tidigare i sin utbildning kommit i närmare kontakt med ämnet.

Den har ett smidigt format tänkt att kunna medföras vid astronomiska observationer.

Storlek 16x22,5 cm, är ringbunden och tryckt i färg. 172 sidor

I boken finns ett stort antal färgbilder på olika fascinerande objekt och innehåller även stjärnkartor för den som vill lära sig att hitta på himlen. Boken innehåller historiska återblickar och redovisar en del spännande upptäckter som gjorts under åren. Vidare beskrivs olika utrustningar (kikare,teleskop mm) och andra hjälpmedel att hitta på stjärnhimlen. Andra kapitel handlar om Jorden, Månen, Planeterna, Asteroider, Kometer, Stjärnor, Galaxer, Kvasarer och Svarta Hål samt Kosmologi.

Boken berör även den spännande frågan om liv i rymden samt den aktuella debatten om växthuseffekt och global uppvärmning.

Den omfattar 30 kapitel som förutom informativ text och bilder innehåller kontrollfrågor, observationsuppgifter samt webbuppgifter.

Författare är Hans Thorgren, fil.mag. i matematik, fysik och astronomi med bakgrund som matematik och fysiklärare och gymnasierektor. Som nybliven pensionär är han fullt sysselsatt med sitt favoritämne vilket inkluderar astronomstudier vid Uppsala Universitet, arbete som astronomiguide och föreläsare samt aktivt medlemskap i Västerås Astronomi - och Rymdforskningsförening.

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande