Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Garrett THD - Personscanner, Handhållen

3 025 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Egenskaper: Made in USA
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

THD - Personscanner, Handhållen

Garrett THD eller Tactical Handheld Detector är en av världens minsta personscannrar vilket möjliggör snabb och diskret scanning efter metallföremål, främst på kroppen/i kläderna.

För att inte oroa den misstänkte är detta en tyst detektor. Den gröna dioden visar att den är på. Signalerar gör den med vibrration samt den röda lysdioden.

Garret THD är en tyst detektor för både järnligeringar och andra metaller. Den är vattentät, (IP66-standard) stöttålig och mycket effektiv. Den signalerar med vibration och med en lysande röd lysdiod. Den är tyst för att minska stressen för den som kollas och på så sätt minska risken för konflikt.

Detektorn har ett stabilt gummigrepp. Med på köpet kommer ett robust hölster för placering i bältet, samt kardborrefäste för t.ex. förvaring i bil.

I änden på detektorn finns också en LED-ficklampa med mycket gott ljus i den händelse att du behöver ljus i arbetet. T.ex. vid avläsning av ID-handlingar, genomsökning av fickor och väskor etc.

Detektorn är skapad för att detektera då detektorn rör sig i förhållande till metallföremålet. Rörelsen skall vara ganska bestämd och inte för långsam. Öva på en kollega i olika hastigheter för att få rätta känslan. Scannar c:a 2,5 cm (en tum) från kroppen på den som scannas. Är kläderna väldigt tjocka applicera lite tryck alternativt avlägsna ett lager.

Detektorns avkänningsområde är från lysdioderna till toppen (10 cm) med 365 graders avkänning inklusive toppen. På så sätt behöver den inte hållas i någon särskild vinkel utan helt enkelt paralellt med huden där du scannar. Vid tecken på metall vibrerar detektorn och den röda dioden lyser.

Detektionen är enkel och repeterbar. Inga inställningar eller kalibreringar behöver någonsin genomföras. Järnrika, icke järnrika samt rostfria legeringar detekteras. Alltså all metall.

Med den praktiska ficklampan kan du enkelt, även i mörka utrymmen, lysa upp det misstänkta metallföremålet innan du plockar ut det.

Ett kvalitetsinstrument för säkerhetskontroller, vaktkurer, diskotek och nattklubbar m.fl. ställen där knivar och skjutvapen kan innebära en säkerhetsrisk.

Tekniska data:

  • Detektionsområde: 10 cm långt. 360 grader, 2,5 cm djupt
  • Detekterar: järnrika, järnfattiga och rostfria legeringar
  • Driftindikation: grön LED
  • Metallindikation: vibration och röd LED
  • Belysning: bländskyddad (för handhavaren) LED
    som lyser vid inhållen knapp
  • Handgrepp: glidfritt gummigrepp
  • Vattentät: ja, IP66
  • Hållare:
    självhäftande kardborrefäste
    hölster i kraftig nylonväv
  • Energikälla: 9V batteri (ingår)
    räcker för upp till 70 timmars normal användning
    grön LED lyser orange när batteriet behöver bytas
    (c:a en timme återstår när batteriindikatorn slår om)
  • Garanti: 2 år
Egenskaper: Made in USA
Färg: Svart
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande