Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

ZWO ASI AIR PLUS - Wifi modul för styrning av kameror och autoguidare

4 990 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

ASI AIR PLUS - Wifi modul för styrning av kameror och autoguidare

Kontrollera din montering, autoguidning, fokusmotor, och kamera med en enda enhet genom din surfplatta eller telefon. Detta förenklar autoguidning och fotografering oerhört mycket, och du slipper ha en dator med flera olika programvaror kopplad till teleskopet!

ZWO ASI AIR PLUS - Wifi modul för styrning av kameror och autoguidare 

ASIAIR Plus är en smart Wifi-enhet för styrning av montering, autoguidning, och kamera genom en enda enhet. Nu behöver du inte längre ha med dig en dator, utan allt styrs via din telefon eller surfplatta. ASIAIR Plus är tredje generationen av ASIAIR och är en ny uppgraderad version av tidigare pro-modellen med bl.a. förbättrat Wifi, snabbare processor och mer slimmad design.

Chassi

ASIAIR Plus är tillverkad av aluminium vilket ger en bra stabilitet till enheten och skyddar elektroniken. Storleken är endast 26,5 x 70 x 100 mm, vilket gör att den enkelt passar på ditt teleskop eller montering utan att vara i vägen.

Med inbyggda gängor i både M4 och 1/4" på undersidan och sidan kan du enkelt montera den på olika sätt, t.ex. med ett dovetailfäste.

Strömförsörjning, uttag och lagring

ASIAIR Plus har inbyggd strömförsörjning för upp till fyra enheter samtidigt. Du behöver alltså endast koppla in ASI Air Pro till ström och kan koppla all annan utrustning till den, t.o.m. monteringen, om den är av mindre modell. Detta minimerar kablar som måste gå hela vägen till en transformator eller batteri.

Uttagen ger 12V 3A. Total belastning bör ej överskrida 6A för att undvika problem med överhettning.

Enheten är utrustad med fyra strömuttag, en port för fjärrutlösning av DSLR-kamera, två USB 2.0 och två USB 3.0 portar, en Ethernetport, och en plats för TF-kort (Trans Flash). Levereras med 84 GB ledigt lagringsutrymme.

Stand-alone autoguidning och astrofoto utan dator

ASIAIR Plus möjliggör astrofotografering och autoguidning utan en dator. Istället sker styrningen via din mobiltelefon eller surfplatta. Särskilt för autoguidning är detta otroligt mycket mer intuitivt än klassiska standalone guiders som inte hade en högupplöst bildskärm. Observera att guidningen måste ske via en kompatibel ASI kamera. ASI Air Plus är kompatibel med alla ASI USB 3.0, kylda ASI kameror och ASI MINI kameror.

Fjärrstyrning av kameran

ASIAIR Plus är kompatibel med alla ASI USB 3.0, kylda ASI kameror och ASI MINI kameror. Via appen kan du fokusera, fotografera och spara dem på minneskortet i ASIAIR enheten. I Preview-läget kan du enkelt se bilden på ditt mål direkt i skärmen, och tack vare Live Stacking ser du hur bilden växer fram mellan varje exponering.

Utöver att styra ASIs astronomikameror så kan du även fjärrstyra de flesta vanliga systemkamerorna (se kompatibilitetslistan ovan).

 

Stort urval av kompatibla systemkameror

Klicka på länken för att se en lista:

Kompatibilitetslista ASIAIR Plus

 

Bättre Go-To precision tack vare plate solving

Datorstyrda monteringar är relativt noggranna, men ju större distanser monteringen måste flytta teleskopet desto större blir felet. Särskilt vid användning av små sensorer innebär detta att teleskopet möjligtvis inte kan hitta objektet pålitligt. Med plate solving tar ASIAIR Plus en bild med kameran och analyserar det för att identifiera den exakta delen på himlen som kameran tittar på. Det går att synka tillbaka den uppdaterade positionen till monteringen så att GoTo:n vet exakt vart den står.

Leveransen omfattar:

  • ASIAIR Plus enhet
  • 2 st DC-kabel Hane-Hane 1m
  • 2 st DC-kabel Hane-Hane 0,5m
  • DC-kabel Hane-Hona förlängning 1,5m
  • 64GB USB-minne
  • USB 3.0 Typ-B Datakabel
  • Snabbstarsguide

 

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande