Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

LifeStraw Universal Kit Till Vattenrening

545 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Universal Kit Till Vattenrening

Lifestraw Universal Vattenreningskit

Varför köpa en specialflaska om du redan har en perfekt? Med detta universal kit från Lifestraw så kan du göra en av dina flaskor du redan har till en effektiv vattenreningsflaska.

Det medföljer 2 olika lock som passar till antingen en sportflaska, Nalgeneflaska eller Hydroflask, Klean Kanteen, Camelbak. Diametern på locken är antingen 6,3 cm eller 4,3 cm.

Det är enkelt att få rent vatten med Lifestraw, fyll flaskan med så rent vatten du kan få tag på och skruva sedan på locket. Därefter är det bara att suga i sig absolut rent vatten vartän du befinner dig i världen.

Lifestraw vattenreningsfilter tar bort partiklar, salmonella, giardia och bakterier i vattnet med upp till 99,9999%. Tack vare att filtret släpper stoppar partiklar ända till 0,1 micron.

Flera små smala sugrör med små tunna hål ger en hög flödeshastighet. Dessutom är påfyllnaden av vätska enkel genom den stora öppningen.

Denna modell har även ett kolfilter som tar bort smak och dåligt lukt från vattnet.

Båda filter går att köpa separat som reservdel.

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt innehåll. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,1 microns precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande