Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Böcker Himlarnas magi

295 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Himlarnas magi

Himlarnas magi är en helt ny fotobok om norrsken och de nordiska folkens tro kring stjärnhimlar. Peter Rosén är ett känt namn inom naturfotografi med fokus på vår fantastiska natthimmel. Med sina vackra bilder av de färgsprakande norrskenen i kombination med den vilda norrländska naturen ger han dig som läsare en oförglömlig upplevelse. Kompletterad med konst av Annica Waara och poesi av Lisa C.Q. Holmström ger boken en fin skildring av vår norra landsände från dess vackraste sida.

När vår nordliga landsända vänds från solen infaller Kaamos – polarnatten. Landskapet går på sparlåga men himlen vaknar till liv. Norrskenet dansar över natthimlen samtidigt som stjärnhimlen tittar ner mot oss och skapar berättelser om äventyr. I boken får vi läsa om en saga som pågått i flera tusen år och som inte har något slut – den himmelska jakten. Vi följer den stora jägaren Favdna när han försöker skjuta den enorma älgen (kronan är Cassiopeja) med sin pilbåge (handtaget på Karlavagnen). Men Favdna vågar inte riktigt eftersom han riskerar att träffa himmelstöttan (polstjärnan) och hela himlavalvet skulle då rasa ner och krossa jorden. För första gången i bokform illustreras de nordliga folkens egna stjärnhimmel genom en målning av Annica Waara. I boken får vi också lära oss om hur norrsken uppstår, de gamla myterna kring norrskenet, se vackra bilder på midvinterlandskap, djur och natur som överlever den kalla midvintern i norr. Vi går också igenom hur man bäst fotograferar norrsken och stjärnhimlar.

Välkommen in i en vacker värld fångad på bild av Peter Rosén, konst av Annica Waara och poesi och prosa av Lisa C.Q. Holmström. Boken omfattar 60 sidor och är tryckt på bästa 170 grams papper med hård pärm för en fin coffee table känsla.

Titel: Himlarnas Magi
Författare:
Peter Rosén, Annica Waara och Lisa C.Q. Holmström
Språk:
Svenska och engelska
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
ISBN: 9789152708064

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande