Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Sky-Watcher Astro Explorer-130 Teleskoppaket För Nybörjare

3 495 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Skrymmande artiklar
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

Astro Explorer-130 Teleskoppaket För Nybörjare

Astro Swedens teleskoppaket till nybörjare är teleskop med alla tillbehör som du behöver för att komma igång med astronomi. Du behöver inte längre vara rädd att missa någon viktig detalj när du lägger beställningen. Vilket nybörjar komplettpaket skall jag välja?

ANBP4 teleskoppaket för nybörjare med Skywatcher Explorer-130 spegelteleskop och mycket tillbehör

Det kan vara svårt i början när man letar efter sitt första teleskop - det finns så många modeller, och hur kan du vara säker på att du inte glömmer ett viktigt tillbehör när du beställer teleskopet? Astro Swedens teleskoppaket löser just detta problem: Dessa är utvalda nybörjarteleskop som vi anser som särskilt lämpliga till dig som vill komma igång med astronomi, samt de viktigaste tillbehören som vi känner att du behöver för en lyckad start!

Nybörjarpaket Skywatcher Explorer 130/900

Skywatchers Explorer-130 är ett av de främsta och mest mångsidiga nybörjarteleskop i sin prisklass. 130 mm optikdiameter innebär att teleskopet fungerar utmärkt för alla sorters visuella observationer, vare sig det är månen, Jupiter och Saturnus, eller även en hel del ljussvaga stjärnhopar och nebulosor.

Paketet innehåller:

  • Skywatcher Explorer-130 spegelteleskop.
  • Planisfär - Stjärnkarta som visar hela stjärnhimlen sett från norra Europa.
  • Natt - en informativ broschyr med värdefull information till nybörjaren.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

 

 

 

Lätt att bära / transportera

 

 

 

Lämpat för barn Från 14 år
Observationer: planeter

 

 

 

Observationer: nebulosor

 

 

 

Foto: planeter

 

 

 

Foto: nebulosor

 

 

 

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Teleskopet innehåller:

  • Medföljande Okular (1,25"): 10 mm & 25 mm
  • 2x Barlowlins
  • Rödpunktssökare
  • EQ2 montering
  • Aluminiumstativ med tillbehörsfack

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 120 (140-180mm).

 

Vad kan du se med Explorer-130 teleskopet?

Den stora fördelen med en 130 mm spegel är dess blotta ljusinsamlingskraft - det kommer att leverera fantastisk utsikt över även mycket avlägsna och ljussvaga galaxer och nebulosor.

Vid låg till medelhög förstoring kan landskapet på månen bli ett sagolikt panorama av kratrar och rännor. Vid högre förstoring kan individuella kratersystem utforskas i fantastiska detaljer. Planeten Mars kommer att visa många detaljer på sin yta och polartäcket kan ses under idealiska observationsförhållanden. Vid goda observeringstillfällen, på bara 50x eller högre förstoring, kommer planeten Jupiter visa fina detaljer. Bara 50x förstoring, större i storlek än du normalt ser fullmånen med blotta ögat! De fyra stora månarna runt Jupiter kommer att ses, som ibland gör skuggor på Jupiters täta molniga atmosfär. Planeten Saturnus visar sitt magnifika ringsystem och dess ljusa berömda måne Titan. Dessa är bara några av de saker som kan ses i vårt eget solsystem med Explorer 130 teleskopet. Utanför solsystemet kan du se hundratals gasnebulosor och galaxer, många av dessa i fin detalj. Det är här teleskopet skiljer sig som mest jämfört med mindre modeller. 

 

Produktmanualer

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande