ANBP07 teleskoppaket för nybörjare med Skywatcher Explorer-150 PDS på EQ3 montering med motor och mycket tillbehör
Det kan vara svårt i början när man letar efter sitt första teleskop - det finns så många modeller, och hur kan du vara säker på att du inte glömmer ett viktigt tillbehör när du beställer teleskopet? Astro Swedens teleskoppaket löser just detta problem: Dessa är utvalda nybörjarteleskop som vi anser som särskilt lämpliga till dig som vill komma igång med astronomi, samt de viktigaste tillbehören som vi känner att du behöver för en lyckad start!
Nybörjarpaket Skywatcher Explorer-150 PDS på N-EQ3
Skywatcher Explorer-150 PDS är ett av de mest mångsidiga teleskop i vårt sortiment. Med sitt imponerande ljusinsläpp på 150 mm är du inte längre begränsad till objekt i solsystemet och kanske enstaka ljussvaga "deep sky objekt." Istället så kan du se spännande bilder av alla slags objekt på himlen, från månen och planeterna till stjärnhopar och även galaxer! Särskilt spännande: Med medföljande motor följer teleskopet objektens rörelse och håller på så sätt objektet kvar i synfältet. Detta underlättar observationer med hög förstoring eller av flera personer.
Paketet innehåller:
Explorer-150PDS har en ljusstark primärspegel för såväl nybörjare och lite mer avancerade amatörer samt astrofotografer. Med sin korta brännvidd (f/5) är Explorer-150PDS lämpligt för deep-skyobservationer och för objekt som kräver ett större synfält. Den är även lämpligt för fotografering i primärfokus.
Detta teleskop är en utveckling av Explorer-150P. Med 2-tums fokuseraren av Crayfordtyp är Explorer-150PDS mycket intressant för den astrofotografiskt intresserade som vill ha ett smidigt teleskop.
2" fokuseraren erbjuder exakt fokusering vilket ger krispiga, skarpa astrobilder! Mekaniken är robust och kameror upp till 2 kg är ingen match för denna fokuserare.
Astrosweden teleskopguide
Enkelt att använda |
|
Lätt att bära / transportera |
|
Lämpat för barn |
Från 16 år |
Observationer: planeter |
|
Observationer: nebulosor |
|
Foto: planeter |
|
Foto: nebulosor |
[1] |
[1] Explorer-150 får bästa betyg då den är fullt lämpligt för astrofotografering. Monteringens stabilitet räcker till för fotografering, men är den svaga länken i ekvationen. Om möjligt rekommenderar vi att du väljer samma teleskop med EQ5 Pro montering istället, eller alternativt att du väljer Explorer-130 på EQ3.
Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!
Vad kan jag se i detta teleskop?
Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!
Månen
Jupiter
Saturnus
Galaxer
Nebulosor
Specifikationer:
- 150 mm (6") f/5 Newton med parabolisk huvudspegel
- Förstoringar (med medföljande okular): 27x
- Högst användbara förstoring: 300x
- Diameter primärspegel: 150 mm
- Brännvidd: 750 mm (f/5)
- Medföljande Okular: 28 mm (2")
- 6x30 optisk sökare
- 2" (50,8 mm) dubbelhastighets 10:1 Crayford fokuserare
- 0,5 mm ultratunna "spindelben" för sekundärspegelupphängningen
- EQ3-2 Montering med aluminiumstativ
- 33% mer ljusintag än ett 130 mm teleskop
EQ3 montering:
Monteringshuvudet sitter monterat på en rejäl, justerbar aluminiumtripod med tillbehörshylla. Ett litet vattenpass säkrar för snabb och noggrann horisontell justering. Slow-motion kontrollrattar ger möjlighet för kontinuerlig manuell följning av astronomiska objekt. Polteleskop finns att köpa som tillbehör för optimal polinställning.
- Typ av montering: EQ-3 ekvatoriell montering
- Anslutning: Snabbkoppling för anslutning av teleskop, Vixenskena
- Vikt ekvatoriellt huvud: 3,2 kg
- Vikt stativ: 3,3 kg
- Justering: Finjusteringsrattar i båda axlar
- Polinställning fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna.