Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Baader-Planetarium SkySurfer III Rödpunktsökare

485 SEK

Tillfälligt slut
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

SkySurfer III Rödpunktsökare

Detta är Baaders förbättrade rödpunktsökare. Det är verkligen förvånande hur enkelt och precisionssäkert vi kan hitta objekt på himlen med den här typen av sökare!

Baader SkySurfer III Rödpunktsökare

Baader Skysurfer III rödpunktsökaren är en mycket genomtänkt design med många förbättringar jämfört med den enklare starpointern.

Utvecklingen har gått framåt och egentligen är det också på tiden. Under 50 år har det på varje teleskop suttit en 6x30 "vanlig sökare" och i ärlighetens namn, vad är det man ser genom en sådan egentligen? Baaders variant av rödpunktsökare är mycket mer komplicerat än standard rödpunktsökare. Den fria öppningen är 30 mm istället för 20, före och efter linsen sitter en daggkåpa som förhindrar imbildning. 1:1-objektiv är anti-reflexbehandlat vilket ger en betydligt högre kontrast jämfört med konkurrenternas versioner. Samtidigt är den röda pricken så välkontrollerad att den inte stör ut stjärnorna som man letar efter vilket är ett vanligt fenomen då det gäller rödpunktsökare!

Vi rekommenderar Baaders rödpunktsökare för enkel orientering på natthimmelen och inställning av teleskop. För visuell orientering för nöjes skull med gott visuellt utbyte rekommenderar vi med en stor och högkvalitativ - riktig - "Finder" / finderscope i storlek 8x50 eller 9x60.

Specifikationer Baader SkySurfer III Rödpunktsökare

  • Dimensioner: LxBxH: 160 x 35 x 65 mm.
  • Vikt: löstagbara sökaren utan bottenplatta: 94 g.
  • Komplett med flera olika monteringsfästen.
  • Integrerad solsökare.
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande