Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Bresser BinoViewer Deluxe 1,25"

5 650 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

BinoViewer Deluxe 1,25"

  • Revolutionärt optiskt system med många fördelar jämfört med klassiska binoviewers
  • Behöver INGET backfokus i teleskopet. Detta innebär att du når fokus med alla teleskop - även spegelteleskop av Newtontyp - utan att använda en korrektorlins
  • En dielektrisk spegel används för att dela upp ljuset till båda ögonen. Detta innebär ökad kontrast jämfört med klassiska lösningar som använder sig av prismor

Bresser BinoViewer Deluxe 1,25 tum - fungerar även för Newtonteleskop

  • Det är en alldeles speciell upplevelse att titta med båda ögonen eftersom du får en 3D-upplevelse som är oslagbar. Teleskop är vanligtvis designade för endast ett öga men med Bresser BinoViewer Deluxe 1,25 tum finns nu möjigheten att se med båda ögonen i de allra flesta typer av teleskop, inklusive de av Newton-typ. Detta har inte varit möjigt förut utan hjälp av barlowlinser som har gett en många gånger ofrivillig ökning av förstoringsgraden med minskat bildfält som följd. För att kunna använda binoviewern så behöver du två 1,25-tumsokular av samma typ och brännvidd och som inte har ett chassi med större diameter av ca 50 mm. Exempelvis funkar okular som t.ex. Morpheus, Plössl, LVW, m.fl. med en maximal bländardiameter på 22 mm för att undvika vinjetterad bild. Kontakta oss om du är osäker på vilka okular som passar!

Revolutionärt optiskt system med noll backfokus

Vanligtvis behövs ganska mycket backfokus (avstånd mellan fokusplanet och teleskopet) för att få plats med en binoviewer. Detta uteslutar i många fall användning av binoviewers med spegelteleskop. Ibland går detta att lösa med korrektorlinser, men dessa ökar förstoringen och på så vis minskar synfältet rejält. Orions Premium Linear Binoviewer är designat på ett helt annat sätt och behöver därför inte mer backfokus än när du tittar med bara ett okular!

Rättvänd bild med spegelteleskop

Använder du binoviewern på ett spegelteleskop så får du automatiskt en rättvänd bild!

Rättvänd bild med andra teleskop: använd pentaprisma

Med andra teleskop där binoviewern ansluts på baksidan teleskopet får du däremot en upp-och-nervänd bild om du använder en vanlig diagonalspegel. Vill du få rättvänd bild så kolla gärna Orions pentaprisma som ger dig just detta!

Specifikationer:

  • Anslutning: 1,25"
  • Vikt: 680 gram
  • Avstånd mellan ögonen: justerbart 58-74 mm
  • Självcentrerande okularklämmor
  • Gänga för 1,25" filter
  • Exklusivt Ohara-glas av Lanthanum-typ
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande