Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Baader-Planetarium MaxBright II bino till EdgeHD / SCT

7 495 SEK

Finns i lager. Skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 79 81 00
 

Produktinformation

MaxBright II bino till EdgeHD / SCT

Denna binoviewer är något dyrare än enklare modeller, men kvaliteten är klart bättre och det är möjligt att använda okular med lång brännvidd utan vinjettering - just detta har hittills varit omöjligt i prisklassen under ca 10000 kronor.

Det är mycket trevligare att titta med två ögon, men teleskop är vanligtvis designade för endast ett öga. Med hjälp av en binoviewer kan du dela upp ljuset på två ögon - du behöver två stycken av varje okular, men du vinner en mycket trevligare bildupplevelse.

Baader-Planetarium MaxBright II binoviewer med fokalreducerare till Schmidt-Cassegrain, Edge-HD och ACF

MaxBright II binoviewern är i en helt egen kvalitetsklass. De flesta binoviewers är lagom bra och fungerar i de flesta sammanhang, men man märker ändå att det har sparats pengar på vissa ställen. Ett av de främsta problem med alla billigare binoviewers är deras begränsade synfält: det går inte att använda okular med lång brännvidd utan att få mycket vinjettering i kanterna. Med MaxBright II kan du använda vilket som helst 1,25" okular utan någon vinjettering!

I detta paket ingår Baaders Alan Gee II fokalreducerare som resulterar i nästan 70% större synfält. Du kan få nästan lika stora synfält med 1,25" okular som du annars hade fått med 2" okular - därmed försvinner en av de största nackdelar av en binoviewer.

Egenskaper och fördelar:

  • Stora prismor (27 mm) med resulterande stor fri öppning för full belysning av alla 1,25" okular, även okular med lång brännvidd.
  • Clicklock självcentrerande okularklämmor med dioptrijustering.

Specifikationer MaxBright binoviewer:

  • Anslutning på teleskopsidan: T2 hongänga eller Zeiss dovetail - båda adapteringar ingår och kan bytas ut med medföljande verktyg.
  • Anslutning på okularsidan: 1,25" självcentrerande okularklämmor.
  • Dioptrijustering: ja, via okularklämmorna.
  • Optisk bygglängd: 110 mm.
  • Vikt: 595 g.
  • Fri öppning: 26 mm på teleskopsidan, 25,5 mm på okularsidan.

Baader Alan Gee II fokalreducerare

Denna korrektorlins är designad för MaxBright binoviewern för användning vid Schmidt-Cassegrain, Edge-HD eller Meade ACF teleskop. Dessa teleskop har mycket lång brännvidd vilket resulterar i mycket små synfält jämfört med andra teleskop. Situationen försämras av att du inte kan använda 2" okular med en binoviewer. Alan Gee reducerar teleskopets brännvidd med ca 0,6x vilket ökar synfältet med ett givet okular med ca 67%! Observera att den exakta reduceringsfaktorn beror på fokusläget på teleskopet och därmed på anslutningen mellan teleskop och binoviewern. Därför är det omöjligt att ange helt exakta värden.

Specifikationer Alan Gee II:

  • Fokalreducerare till Schmidt-Cassegrain teleskop.
  • Fungerar visuellt även för Edge-HD och Meade ACF.
  • Anslutning på teleskopsidan: 2" hylsa och T2 hongänga. Har du inte en passande anslutning på ditt teleskop kan du uppgradera SCT, Edge-HD och ACF teleskop med en 2" diagonal eller en Baader T2 diagonal.
  • Reduceringsfaktor: ca 0,59x beroende på den exakta uppsättningen.
  • Anslutning på tillbehörssidan: T2 hangänga.

Kolla gärna Baaders manual till Maxbright binoviewer för mer information om vad som krävs för att använda den!

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande